Indul az albérletszezon - 2021

Indul az albérletszezon


Alapvető változások mentek végbe az országos albérletpiacon, ahol csütörtökön, a felsőoktatási ponthatárok kihirdetése után beindul a albérletszezon.

Az egyik leglényegesebb tényező, hogy a budapesti albérletpiachoz képest a fővároson kívüli térségekben, különösen a nagy egyetemvárosokban nagyon komoly élénkülés tapasztalható. Az idén, januártól július közepéig országosan a kiadó lakások iránti kereslet 3 százalékkal nőtt éves összevetésben. Ezen belül a Budapesten kívüli albérletek iránti érdeklődés 13 százalékkal erősödött.

Többéves távlatban is látványos a fővároson kívüli piac felértékelődése. Az öt évvel ezelőttihez képest ugyanis triplájára nőtt az érdeklődések száma, miközben az országos kereslet csak duplázni tudott.

Az egyetemvárosok albérletpiacán záródott az albérletpiaci olló. Vagyis csökkent budapesti és az egyetemvárosokban kiadásra kínált lakóingatlanok átlagos bérleti díjai közötti különbség, miközben az eladási árakban továbbra is nagyon jelentősek az eltérések a két piac között. Éppen ezért egyre több befektetési célú vásárló jelenhet meg a fővároson kívüli piacon, főként az egyetemvárosokban, amivel tovább nőhet a kínálat és erősödhet a kereslet is.

forrás:
atv.hu
portfolio.hu
ingatlan.com

Lépj Kapcsolatba velünk!

További információért írj Nekünk üzenetet, vagy keress Minket telefonon.

+36 706161534

Ingatlan keresése