5 tipp a magas rezsiköltség ellen!

Biztos a Te agyadon is átfutott már egyszer, amikor eljött a számlafizetés ideje, hogy valamit elszámolt a szolgáltató, vagy épp más költségeit számlázták ki Neked. Biztos így van ez?

Itt van pár tanács, amikre, ha odafigyelsz, nem érhet meglepetés a lakás rezsijét illetően. Ha mégis? Nos, irány a szolgáltató!

 

  1. Ha egy hideg napon kellemes hőmérsékletűre felfűtötted a szobádat, de a későbbiek során mégis úgy döntesz, hogy meleged van, vagy szellőztetnél, nyugodtan nyisd ki az ablakot. Mielőtt ezt megtennéd azonban, győződj meg arról, hogy letekerted a hőfokot. Ha újra hűvösebb van, ne a fűtést tekerd fel, zárd be az ablakot. A szomszéd sem fűti a Te kertedet, miért tenned ezt Te?

  2. Sokan gondolják, hogy ha nem használják a melegvízzel, gázzal működő fűtőtesteket, hanem azok helyett elektromos eszközökkel (pl. hősugárzó) fűtenek, akkor lényegesen spórolhatnak egy lakás rezsijén. A gáz/fűtés számlát tekintve igen, és ennek örülni is fogsz. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a villanyszámla. Az elektromos fűtőeszközök gyorsabban felmelegednek, és a megfelelően takarékos eszköz kiválasztásával használatuk tényleg vezethet spóroláshoz. De azt a bizonyos mértéket mindig tartsuk be!
     
  3. Ne égesd feleslegesen a villanyt abban a helyiségben, ahol épp nem tartózkodsz. Cseréld le a hagyományos izzókat energiatakarékosakra, az elején kicsit haloványabbak, de seperc alatt bemelegednek. Ha egyből világosat szeretnél, használj LED-es izzókat, melyeknek élettartama is hosszabb, és fogyasztásuk is jóval gazdaságosabb. Ha félsz a sötétben, használj kis fényű, esetleg LED-es hangulatvilágításokat. Hidd el, egy magas villanyszámla is tud ijesztő lenni annyira, mint egy sötétben eltöltött éjszaka otthon.

  4. Tudjuk, hogy nagyon kényelmes a saját lakásodban lengébb öltözetben tölteni az időt, a frissen feltakarított, de egyébként is mindig tiszta padlón mezítláb lépkedni. És persze télen feltekerni a fűtést, hogy ez az idilli hangulat megmaradjon. Azonban, ha magadra húzol egy pulóvert, hosszú nadrágot, esetleg egy zoknit, pár fokkal akár lejjebb is veheted a fűtést, ezzel is spórolva. Nagyon puha zoknikra lehet találni! 
    (Azért ennyire nem kell komolyan venni )

  5. Ki ne szeretne egy fárasztó nap végén engedni magának egy kád meleg vizet, bekapcsolni a kedvenc zenéjét, gyertyát gyújtani, és a félhomályban eltölteni akár egy órát. De tudtad, hogy legalább akár 3-4-szer több vizet használsz fel egy ilyen alkalomra, mint egy zuhanyzásra? Maradjon jutalom, nem rutin, és a víz számlád sem lesz az egekben. De jó úton jársz a spórolás felé, a gyertya jó ötlet volt! 
Szerző: BK

Lépj Kapcsolatba velünk!

További információért írj Nekünk üzenetet, vagy keress Minket telefonon.

+36 706161534

Ingatlan keresése