Nehezítő tényezők

Ahogy az előző bejegyzésünkben már említettük ( lásd: 1001 bérlőjelölt meséi ), amíg álmaink bérbevevője megérkezik, az ingatlan több pénzt emel ki pénztárcánkból, mint amennyit hozhat. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, megkönnyítsük a saját helyzetünket és minél hamarabb megtaláljuk lakásunk új lakóját, érdemes magunk mögött hagyni az idealáizált képet, és bővíteni a potenciális bérlők körét. Közéjük tartoznak azok a jelöltek is, akikre az albérleti piacon sokan mumusként tekintenek, és gyakran még csak egy személyes találkozig sem jutnak. Azonban az esetek többségében, ha hajlandóak vagyunk figyelmen kívül hagyni az érdeklődőre felaggatott „címkét”, ideális bérlőre lelhetünk.

Az alábbiakban ejtenénk pár szót a mumusokról, a szájhagyományként elterjedt legendákról, és hogy mi is alkotja azt a röntgenszemüveget, amitől végre láthatjuk a fától az erdőt.

Bérlők gyerekkel

„Gyerek”.
Tudjuk jól, a szó, aminek hallatára, ajtók és fülek csukódnak, és az érdeklődő már csak egy csalódott sóhajjal nyugtázza, hogy ez a lakás sem lesz az ő jövőbeli otthonuk. De miért is? Természetesen tisztában vagyunk mi is a törvényekkel, és hogy miért félnek a tulajdonosok. Azonban ahogy korábban, itt is igaz az, hogy nem kell az első érdeklődőnek odaadnunk a lakást. Ha egy pár gyerekkel együtt, vagy akár nagyobb család lakást keres, valószínűleg hosszabb távra tervezik a bérlést. A megfelelő jelölt megtalálása után, évekig lehet nyugodt, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatuk. Ne féljenek találkozni velük, érdeklődni kedvesen a hátterükről, persze nem túl tolakodóan. Ha nem teljesen biztosak benne mégsem, beszéljenek a közjegyzői szerződésről. Annak díját is eloszthatják. Mint sok más helyzetben, itt is a reakcióból kiderülhet, ki hogyan áll az egészhez.

Bérlők kisállattal

„Csak egy pici cica, kutya” Kevés olyan kiadó lakás van, ahol engedik kis házi kedvencek tartását. Több oka is lehet, de nézzük csak azt ahol csak annyiról van szó, hogy a tulajdonos egyszerűen nem szeretné megengedni. Sok érdeklődőt megfoghatnak azzal, ha nem zárkóznak el teljesen attól, hogy jövőbeli bérlőjük egy társával költözzön, aki jelen esetben egy állat. Találkozzanak, beszélgessenek, ez ahogy észrevehették, minden esetben nagyon fontos. Beszélgessenek a kisállatról, eddigi tapasztalatokról, kérjünk referenciát előző lakhelyéről. A bérleti szerződésbe lehet fogalmazni olyan pontot, amivel a bérlő teljes felelősséget vállal kedvence viselkedéséért, az esetleges károk megtérítéséről gondoskodik. Ha tényleg nincs gond az állattal, akkor a bérlő nyugodtan fogja ezt vállalni.

 

Rövid távú bérlés

„3-4-5-6 hónapra keresek lakást”. Minden tulajdonos szeretné, ha miután megtalálta a tökéletes bérlőt, egész életét abban a lakásban élné le. Legalábbis kötnének egy legalább egy éves szerződést. A cél ez, de mérlegelni kell a helyzetet, és az aktuális keresletet. Vannak olyan időszakok, amikor inkább megéri átgondolni ezeket a lehetőségeket, ugyanis az is jobb, ha éppen 4-5 hónapra béreli ki valaki, aztán utána amikorra pedig „szezon” van az albérlet keresés terén, újra felszabadul a lakás, és megcélozhatjuk a hosszútávra kereső bérlők megtalálását. Ugyanis amikor szomorúan bérlő nélkül áll a lakás, akkor is fizetnünk kell fenntartási költségeit, az abból a lakásból származó bevétel nélkül.

Lépj Kapcsolatba velünk!

További információért írj Nekünk üzenetet, vagy keress Minket telefonon.

+36 706161534

Ingatlan keresése